SIERADEN WORKSHOPS

Zelf Zilveren Sieraden Maken in 1 Dag? DAT KAN ECHT met de Art Clay Silver Workshops van ZoZilver Sieraden Workshops !

Art Clay Silver Workshops door een Gecertificeerd Art Clay Silver Instructeur met veel ervaring in het geven van Zilveren Sieraden Workshops.

Al een aantal jaar verzorg ik, Claudia Bakker (gecertificeerd Art Clay Silver instructeur) met veel plezier Art Clay Silver workshops. Voorheen met Laila Bakker bij Zilverklei-en-méér en tegenwoordig bij ZoZilver Sieraden Workshops in Capelle aan den IJssel.

Veel cursisten hebben wel iets gehoord of gelezen over zilverklei (Art Clay Silver of kneedbaar zilver). Art Clay Silver bestaat uit microscopisch kleine deeltjes zilver, bindmiddel en water. Het ziet eruit als DAS klei en laat zich ook verwerken als DAS klei. De Art Clay Silver wordt 5 minuten gebakken in een speciale oven op 800 graden. Op dat moment verbrandt het bindmiddel en versmelten de zilverdeeltjes. Wat je overhoudt is een sieraad van 99,9% fijn zilver.

Dit verhaal kun je op iedere site lezen, het legt uit wat Art Clay Silver is, maar dan! Dan weet je eigenlijk nog steeds niet zoveel. Want een zilveren sieraad kleien is wel een beetje vreemd. En dan is de grote vraag, kan ik dat wel!!! Klik hier en zie wat cursisten gemaakt hebben in de Art Clay Silver Workshops!

Hier staan voorbeelden van Art Clay Silver sieraden gemaakt door cursisten van ZoZilver Sieraden Workshops. Deze cursisten hadden (voor het overgrote deel) ook geen flauw idee waar ze aan begonnen en zij gingen allemaal met een mooi zilveren sieraad naar huis. Het is echt niet zo moeilijk als je denkt!

Het is ook absoluut niet nodig je voor te bereiden op deze zilverklei workshops, er zijn voldoende boeken over zilverklei en voorbeelden (ter inspiratie) om je op gang te helpen. Wil je je wel voorbereiden, koop dan een pakje DAS klei en ga hiermee oefenen, probeer er een sieraad mee te maken. Voordeel hiervan is, dat je wat handiger wordt met (zilver)klei.

Hoe verloopt een Workshop Art Clay Silver?

Allereerst geef ik een algemene uitleg over de verwerking van Art Clay Silver. We nemen dan de ontwerpen/boeken/voorbeelden door. Tevens laat ik een aantal mogelijkheden van zilverklei zien. Je kunt zilverklei uitrollen, boetseren, stempelen, met vormen uitsnijden, van structuur voorzien met structuurplaten en mallen, voorzien van zirkonia, edelstenen, zoetwaterparels en schelpparels, te veel om op te noemen. Als iedereen een ontwerp heeft gaan we beginnen met zilverkleien. Wanneer het sieraad klaar is wordt het gedroogd en daarna geschuurd. Vervolgens gaan de werkstukken de oven in. Dan volgt de laatste stap, de afwerking. Nadat de zilverklei sieraden gebakken zijn worden ze geborsteld met een messing of staalborstel, op dit moment zie je eindelijk echt zilver. Vervolgens ga je weer schuren en daarna polijsten. Hierin heb je een keuze, of je sieraad met de hand polijsten (poetsen, highlights aanbrengen met de polijstnaald/agaath etc.), of je neemt een drankje en laat de polijsttrommel zijn werk doen.

De volgende (half)edelstenen zijn verkrijgbaar tijdens de workshops: Rozenkwarts, Amethist, Blauwe Topaas, Citrien, Granaat, Ioliet, Blauwe Chalcedoon, Aquamarijn, Smaragd, Rooktopaas, Turkoois, Lapis Lazuli, Barnsteen (Amber), Opaal, Regenboog Maansteen, Witte Maansteen, Grijze Maansteen , Onyx.

De half ingeboorde (1 gats) button zoetwaterparels zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart(peacock), grijs, lavendel, paars, roze en koper, in de formaten 6mm t/m 14mm. Tevens zijn er 1 gats ronde schelpparels in de kleuren wit en zwart/grijs in de formaten 12mm, 14mm, 16mm. Klik hier voor foto's en verkoopprijzen van de parels!

Wil je meer informatie over Art Clay Silver of de Zilveren Sieraden Workshops bel Claudia Bakker 06-24274957 of mail claudia@zozilver.nl
ZoZilver Sieraden Workshops, Lisztstraat 7, 2901 ER Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland (Vlakbij Rotterdam)

sitemap